נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

איך לפתור סתימה בשירותים בצורה מהירה:

איש שירות

מכירים את הרגע הזה שאתם באים להוריד את המים, ואז, במקום  שהם ירדו, הם עולים? ואז הדבר היחיד שאתם יכולים לחשוב עליו הוא: אוי ואבוי! סתימה! (ואולי גם: מי זרק לנו מגבונים לאסלה?! אה, זה רק אנחנו?) מי מאתנו לא חווה את הרגע הכול כך מתסכל הזה? כנראה שכולנו. כדי להקל קצת את התסכול העמוק שיכול להיווצר, אספנו למענכם כמה טיפים פשוטים שיהפכו את הסתימה הבאה להרבה פחות גרועה.

 

פתיחה קלאסית

האמצעי המוכר והפשוט לפתיחת סתימות: פומפה. לפני  שניגשים לשימוש בפומפה עצמה, יש לדאוג למספר דברים קטנים: תחילה, כדאי להניח סמרטוט מסביב לאסלה, בחיבור שבין האסלה לבין הרצפה – למקרה שהמים יגלשו. לאחר מכן, יש להמתין עד שהמים ירדו לגובה נורמלי, או לחלופין לרוקן את המים העודפים לתוך דלי. כעת ניתן להתחיל בעבודה: את הפומפה מניחים בפתח הניקוז, ומפמפמים באמצעותה כ-30 שניות. בשלב זה הסתימה אמורה להשתחרר, אך כדאי לוודא זאת באמצעות הורדת המים.

 

פתיחה באמצעות סודה קאוסטית

חומר מוכר ויעיל לפתיחת סתימות הוא סודה קאוסטית – חומר כימי שממיס את הגורם לסתימה במהירות וללא מאמץ. עם זאת, סודה קאוסטית הוא חומר  חזק, לעתים חזק מדי. במידה ואתם גרים בבית עם צנרת ישנה, לא היינו ממליצים להשתמש בחומר זה שכן הוא עלול להרוס אותה.

 

פתיחה באמצעות סבון כלים

במידה ואין לכם פומפה, או סודה קאוסטית, כדאי שתכירו טריק פשוט למדי שמצריך דברים שיש בכל בית. הראשון הוא סמרטוט, כדי להניח סביב החיבור של האסלה והרצפה. הדבר השני, הוא סבון כלים (בערך כוס ממנו), אותו שופכים לתוך האסלה. הדבר השלישי הוא מים חמים (כמה שנכנסים לאסלה מבלי לגלוש) אותם שופכים אחרי סבון הכלים. כעת נותנים לתערובת לעבוד, ומדי פעם בודקים האם המים חזרו לגובה נורמלי. במידה וכן – שופכים עוד מים חמים, במידה ולא – ממתינים עד שהם יחזרו לגובה הרגיל, ולאחר מכן שופכים מים חמים נוספים. התהליך הזה אמור לדחוף את הסתימה הלאה, אל הצנרת המרכזית יותר, ובכך למעשה לשחרר את הסתימה.

 

טיפ אחרון ודי

הטיפים המובאים מעלה אכן יכולים לעזור במקרים רבים באופן מידי, אך חשוב לדעת כי סתימה יכולה להעיד על בעיה גדולה יותר: צנרת ישנה, סתימה מרכזית ולעתים אפילו שורשים של עצים שחדרו אל הצנרת. על כן, חשוב לשים לב אם הסתימה חוזרת לעתים תכופות. במידה וכן, אנו ממליצים להיוועץ באינסטלטור שיוכל לעלות על הבעיה, ולהבין את מידת החומרה שלה. כמו כן, אם אף אחד מהטיפים למעלה לא עזר לשחרר את הסתימה – כנראה שהבעיה אכן מצריכה אינסטלטור. אך אל חשש, גם אם נתקעתם עם סתימה ב-3 לפנות בוקר, לשירותכם עומד אינסטלטור 24 שעות.

 

כלי עבודה

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא בעלי מקצוע
אינסטלציה סניטרית
החלפת כלים סניטריים

בתחום שיפוץ הבית, ההשפעה של שינויים קטנים יכולה להיות באמת טרנספורמטיבית. שינוי אחד שכזה שלעתים קרובות אינו מורגש אך

תיקון צנרת ביוב
כמה עולה תיקון צינור ביוב?

בעיות בצנרת הביוב יכולות להיות סיוט של בעלי הבית, ולגרום לאי נוחות, לסכנות בריאותיות ולנזק פוטנציאלי לרכוש. כאשר מתמודדים

7 טיפים לשפור הכתיבה
7 טיפים לשפור הכתיבה

כתיבה היא מיומנות חיונית המשמשת בהיבטים רבים של החיים, בין אם זה כתיבת מיילים, יצירת דוחות או אפילו כתיבת